Doel van de Opleiding

Anno 2012

Het doel van deze opleiding is het opleiden van mensen tot zeer goed rijkunstig onderlegde instructeurs en trainers die elk individueel paard kunnen begeleiden en scholen tot een betere, gezondere en krachtigere versie en hun studenten daarin kunnen begeleiden hetzelfde te doen. Aan de hand van theoretische en praktische studie worden kennis, vaardigheid en inzicht verkregen op het gebied van biomechanica, fysiologie, natuurgeneeskunde en de psychologie van het paard. Het zwaartepunt van de opleiding ligt daarbij altijd bij het belang van het paard. Het paard eerst, dan de rest. De filosofie van Equus Universalis vertrekt dan ook altijd vanuit win-win. Win voor het paard en win voor zijn ruiter.Iedere student wordt aldus geschoold tot academische ruiter en trainer, die de vaardigheden beheerst om problemen van een paard te analyseren en conceptualiseren. Middels gedegen praktische begeleiding wordt de studenten ervaring en tools geboden om een veelvoud aan lichamelijke en mentale problemen bij paarden op te lossen en het paard verder op een gezonde en voor het paard fijne manier te ontwikkelen.

Afstudeer richting
De student kan een afstudeerrichting kiezen.
De mogelijkheden bestaan uit:
1. Rijkunst (instructeur klassieke dressuur onder zadel en aan de hand)
2. Revalidatie (therapeut die paarden helpt genezen door middel van bewegingstherapie en mentale zorg)
3. Kinder-instructeur (instructeur die pony's aan de hand kan opleiden om kinderen vanaf het begin te correcte rijkunst bij te brengen)
4. Instructeur dressuur aan de hand

Afgestudeerde studenten kunnen met deze opleiding zelfstandig, deeltijd of voltijd aan de slag als instructeur, trainer of eventueel met aanvullende studie als therapeut of coach. Daarnaast kan men aan de slag als instructeur of trainer bij hippische bedrijven.

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Stuur ons een bericht!